Success stories

Історії успіху - Державне підприємство Аграрні Реєстри

Михайло Буришин, ФГ «Ласкі», Закарпаття

Про аграрні розписки я дізнався від координатора Проекту IFC. Разом з кредитором скористалися такою можливістю: аграрна розписка надає фірмі більше гарантій повернення кредиту. Я думаю, що і він, і я захищені.
Читати більше
Історії успіху - Державне підприємство Аграрні Реєстри

Дмитро Суслик, власник ФГ «Дуброва», Львівська область

Без аграрних розписок особисто мені не було можливості працювати далі. Про цей механізм кредитування дізнався, відвідавши семінар, який проводили регіональні представники проекту «Аграрні розписки в Україні» в Львівській області. Ніяких негативних моментів у цьому способі отримання кредитних ресурсів та їх погашення я не помітив. Враження тільки позитивні, дуже задоволений.
Читати більше
Історії успіху - Державне підприємство Аграрні Реєстри

Оксана Антипчук, комерційний директор групи компаній All in Foody, Житомирська область

Цього року ми вперше скористалися інструментом аграрних розписок. Навесні були на семінарі Проекту IFC, дізналися, що вже цього року можна буде оформляти міжнародні фінансові розписки. Нас це зацікавило, тому що ми експортно зорієнтований бізнес. Тим більше, що у нас склалися гарні стосунки з нашими іноземними партнерами. І ми вирішили – а чому б і ні? Це б не тільки допомогло нам в нашій операційній діяльності, але це й непоганий пілотний проект. Міжнародні аграрні розписки надають можливість отримувати компаніям валютні надходження: наприклад, передоплату за форвардним контрактом. Зазвичай під форварди іноземці не дуже хочуть надавати аванси. Я думаю, що Україна сприймається як ринок з високими ризиками. Але якщо ви з партнером маєте кількарічну історію співпраці, то таке питання не постає.
Читати більше
Історії успіху - Державне підприємство Аграрні Реєстри

Степан Стельмах, власник ФГ «ВЕРХ», Львівська область

Я був дуже задоволений, коли дізнався, що отримаю фінансування за розпискою. Якби не аграрна розписка, то я, напевне, наступного року змушений був би зменшувати поголів’я стада. Тому що найняти комбайн, прес для сіна, косарку –то значні витрати! Моїх особистих коштів для фінансування вже не вистачає.
Читати більше